İBT WEB

HBB’DEN AÇIKLAMA: KANUN GEREĞİ SU ÜCRETSİZ OLAMAZ

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.01.2021 - 16:58, Güncelleme: 18.01.2021 - 17:01 2757+ kez okundu.
 

HBB’DEN AÇIKLAMA: KANUN GEREĞİ SU ÜCRETSİZ OLAMAZ

Hatay Büyükşehir Belediyesi, bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında “suyun 6 ay süreyle bedava olacağı” ile ilgili yer verilen haberler hakkında açıklama yaptı.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Hatay Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın başkanlığında, 14 Ocak Perşembe günü gerçekleştirilmiştir. Toplantıda 43 gündem ve 11 gündem dışı madde görüşülerek karara bağlanmıştır. Görüşülerek karara bağlanan maddeler arasında ‘Su faturalarının 6 ay ya da herhangi bir süreyle tahsil edilmeyeceğine’ dair herhangi bir madde yer almamıştır. Konuyla ilgili yapılan görüşmeler sırasında Başkanımız Lütfü Savaş, ‘Su konusuyla ilgili iki kanun maddesi var. Bunlardan birincisi; su borçlarını iptal etme görevi sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne aittir. Bizim böyle bir yetkimiz yok. Sadece benim değil hiçbir belediye başkanının böyle bir yetkisi yok. İkincisi; devlet mekanizması içinde üretilen hiçbir malı zararına satamazsınız. En az yüzde 10 karla satabilirsiniz’ açıklamasında bulunarak teklifin kanunlar çerçevesinde geçerli olamayacağını belirtmiştir. Özetle; 4736 sayılı Kanunun 1’inci maddesine göre ‘…üretilen mal ve hizmet bedellerinde herhangi bir kişi veya kuruma ücretsiz veya indirimli tarife uygulanamaz’ ifadesi gereğince Belediyemizin abonelerinden su faturası tahsil etmemesi söz konusu olamaz. Söz konusu haberlere konu olan ve oy birliği ile kabul edilen madde ise mülkiyeti Belediyemize ait olan iş yerlerinin kirasının ötelenmesi ile ilgilidir. Bu konuyla alakalı da düşüncelerini ifade eden Başkanımız Lütfü Savaş, pandemi sürecinde esnafımıza ve vatandaşlarımıza ekonomik anlamda yardımcı olabilmek amacıyla bu kararın alındığını belirtmiştir. Kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.”
Hatay Büyükşehir Belediyesi, bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında “suyun 6 ay süreyle bedava olacağı” ile ilgili yer verilen haberler hakkında açıklama yaptı.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın başkanlığında, 14 Ocak Perşembe günü gerçekleştirilmiştir. Toplantıda 43 gündem ve 11 gündem dışı madde görüşülerek karara bağlanmıştır. Görüşülerek karara bağlanan maddeler arasında ‘Su faturalarının 6 ay ya da herhangi bir süreyle tahsil edilmeyeceğine’ dair herhangi bir madde yer almamıştır. Konuyla ilgili yapılan görüşmeler sırasında Başkanımız Lütfü Savaş, ‘Su konusuyla ilgili iki kanun maddesi var. Bunlardan birincisi; su borçlarını iptal etme görevi sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne aittir. Bizim böyle bir yetkimiz yok. Sadece benim değil hiçbir belediye başkanının böyle bir yetkisi yok. İkincisi; devlet mekanizması içinde üretilen hiçbir malı zararına satamazsınız. En az yüzde 10 karla satabilirsiniz’ açıklamasında bulunarak teklifin kanunlar çerçevesinde geçerli olamayacağını belirtmiştir.

Özetle; 4736 sayılı Kanunun 1’inci maddesine göre ‘…üretilen mal ve hizmet bedellerinde herhangi bir kişi veya kuruma ücretsiz veya indirimli tarife uygulanamaz’ ifadesi gereğince Belediyemizin abonelerinden su faturası tahsil etmemesi söz konusu olamaz.

Söz konusu haberlere konu olan ve oy birliği ile kabul edilen madde ise mülkiyeti Belediyemize ait olan iş yerlerinin kirasının ötelenmesi ile ilgilidir.

Bu konuyla alakalı da düşüncelerini ifade eden Başkanımız Lütfü Savaş, pandemi sürecinde esnafımıza ve vatandaşlarımıza ekonomik anlamda yardımcı olabilmek amacıyla bu kararın alındığını belirtmiştir.

Kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.”

Hatay HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.