İBT WEB

İspanya, Covid-19 önlemlerine uymayan Belçika Prensi Joachim’e 10 bin 400 Euro ceza kesti

10.06.2020 - 17:04, Güncelleme: 30.10.2020 - 18:29 2273+ kez okundu.
 

İspanya, Covid-19 önlemlerine uymayan Belçika Prensi Joachim’e 10 bin 400 Euro ceza kesti

İspanya, Belçika Prensi Joachim’i 14 günlük karantina kuralına uymadığı ve partiye katıldığı gerekçesiyle 10 bin 400 Euro para cezasına çarptırdı. Belçika Kralı Philippe’in yeğeni ve tahtın 10. sıradaki varisi olan 28 yaşındaki Joachim, 24 Mayıs’ta İspanya’ya gitmiş, 26 Mayıs’ta hızlı trenle ülkenin güneyinde bulunan Cordoba kentine geçerek bir partiye katılmıştı. Cordoba yerel yönetimi, Mayıs ayında İspanya’ya geldiği sırada 14 günlük karantina prosedürüne uymayan ve daha sonra 27 kişinin bulunduğu partiye katılan Belçika Prensi Joachim’e toplam 10 bin 400 Euro para cezası kesti. Cordoba’da en fazla 15 kişinin bir araya gelmesine izin veriliyor İspanyol yönetimi, yurt dışından gelen herkes için zorunlu olan 2 haftalık karantina sürecini uygulamaması ve en fazla 15 kişinin bir araya gelmesine izin verilmesi nedeniyle söz konusu partiye yönelik soruşturma başlatmıştı. 26 Mayıs’ta Cordoba’ya geçen Belçika Prensinin daha sonra korona virüs testinin pozitif çıktığı duyurulmuştu. Partiye katıldıktan sonra koronaya yakalanan Belçika Prensi Joachim, yaptığı açıklama ile özür dilemişti.
İspanya, Belçika Prensi Joachim’i 14 günlük karantina kuralına uymadığı ve partiye katıldığı gerekçesiyle 10 bin 400 Euro para cezasına çarptırdı.
Belçika Kralı Philippe’in yeğeni ve tahtın 10. sıradaki varisi olan 28 yaşındaki Joachim, 24 Mayıs’ta İspanya’ya gitmiş, 26 Mayıs’ta hızlı trenle ülkenin güneyinde bulunan Cordoba kentine geçerek bir partiye katılmıştı. Cordoba yerel yönetimi, Mayıs ayında İspanya’ya geldiği sırada 14 günlük karantina prosedürüne uymayan ve daha sonra 27 kişinin bulunduğu partiye katılan Belçika Prensi Joachim’e toplam 10 bin 400 Euro para cezası kesti.

Cordoba’da en fazla 15 kişinin bir araya gelmesine izin veriliyor
İspanyol yönetimi, yurt dışından gelen herkes için zorunlu olan 2 haftalık karantina sürecini uygulamaması ve en fazla 15 kişinin bir araya gelmesine izin verilmesi nedeniyle söz konusu partiye yönelik soruşturma başlatmıştı. 26 Mayıs’ta Cordoba’ya geçen Belçika Prensinin daha sonra korona virüs testinin pozitif çıktığı duyurulmuştu. Partiye katıldıktan sonra koronaya yakalanan Belçika Prensi Joachim, yaptığı açıklama ile özür dilemişti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.