İBT WEB

Japonya’da termometreler 41 dereceyi gösterdi

Genel 17.08.2020 - 08:58, Güncelleme: 30.10.2020 - 18:29 2579+ kez okundu.
 

Japonya’da termometreler 41 dereceyi gösterdi

Japonya’nın Shizuoka eyaletinde termometreler 41.1 dereceyi gösterirken, 2018 yılında kaydedilen 41.1’lik rekor sıcaklık bir kez daha kendini göstermiş oldu. Ağustos ayı ile birlikte kavurucu sıcakların etkisine giren Japonya’da, şimdiye dek görülen en sıcak gün ikinci kez yaşandı. Ülkenin Shizuoka eyaletindeki Hamamatsu şehrinde termometreler bugün yerel saat ile 12.10’da 41.1 derece sıcaklık gösterdi. 2018’de Saitama eyaletinin Kumagaya şehrinde ölçülen 41.1 derecelik sıcaklık rekoru bir kez daha kaydedilmiş olurken, uzmanlar sıcak çarpması riskine karşı vatandaşları uyardı. 27 kişi öldü Öte yandan Tokyo eyaleti verilerine göre, cumartesi günü öncesindeki 6 günlük zaman diliminde en az 27 kişinin sıcak çarpması nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi. Aşırı sıcak kurbanlarının yaşlarının 50 ila 90 arasında değiştiği öğrenilirken, 26 ölüm vakasının kapalı alanda gerçekleştiği açıklandı. Son gelişmelerle birlikte bu yaz Tokyo’da aşırı sıcak nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 53’e yükselmiş oldu. Ülke genelinde binlerce kişinin sıcak çarpması şikayetiyle hastanelere başvurduğu Japonya’da, aşırı sıcak kaynaklı ölümlerin artmasından endişe ediliyor.
Japonya’nın Shizuoka eyaletinde termometreler 41.1 dereceyi gösterirken, 2018 yılında kaydedilen 41.1’lik rekor sıcaklık bir kez daha kendini göstermiş oldu.
Ağustos ayı ile birlikte kavurucu sıcakların etkisine giren Japonya’da, şimdiye dek görülen en sıcak gün ikinci kez yaşandı. Ülkenin Shizuoka eyaletindeki Hamamatsu şehrinde termometreler bugün yerel saat ile 12.10’da 41.1 derece sıcaklık gösterdi. 2018’de Saitama eyaletinin Kumagaya şehrinde ölçülen 41.1 derecelik sıcaklık rekoru bir kez daha kaydedilmiş olurken, uzmanlar sıcak çarpması riskine karşı vatandaşları uyardı.

27 kişi öldü
Öte yandan Tokyo eyaleti verilerine göre, cumartesi günü öncesindeki 6 günlük zaman diliminde en az 27 kişinin sıcak çarpması nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi. Aşırı sıcak kurbanlarının yaşlarının 50 ila 90 arasında değiştiği öğrenilirken, 26 ölüm vakasının kapalı alanda gerçekleştiği açıklandı. Son gelişmelerle birlikte bu yaz Tokyo’da aşırı sıcak nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 53’e yükselmiş oldu. Ülke genelinde binlerce kişinin sıcak çarpması şikayetiyle hastanelere başvurduğu Japonya’da, aşırı sıcak kaynaklı ölümlerin artmasından endişe ediliyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.