İBT WEB

KAHVEHANE VE ÇAY OCAKLARINA ZABITA DENETİMİ

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 26.06.2021 - 13:57, Güncelleme: 26.06.2021 - 13:57 1530+ kez okundu.
 

KAHVEHANE VE ÇAY OCAKLARINA ZABITA DENETİMİ

KAHVEHANE VE ÇAY OCAKLARINA ZABITA DENETİMİ

28 İŞYERİNİ MERCEK ALTINA ALAN EKİPLER 4 İŞYERİNE CEZAİ İŞLEM UYGULADI İlkadım Belediyesi, şehrin çeşitli mahallelerinde faaliyet gösteren kahvehane ve çay ocaklarını denetledi. İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı 8 kişiden oluşan 4 farklı denetim ekibi, kentin işlek yerleri başta olmak üzere çeşitli mahallelerde faaliyet gösteren kahvehaneleri kontrol etti. Ekipler, söz konusu kahvehane ve çay ocakları denetiminde, iş yeri açma ruhsatı, çalışanların sağlık karnesi, genel temizlik, bağlı bulundukları odadan alınmış fiyat listesinin görünür yere asılması, yangın tüpü, oyun malzemeleri, çay bardağı ve fincan gibi malzemelerin temizliğini kontrol etti. Denetimde, belirtilen kurallar çerçevesinde 24 işletmenin faaliyetini eksiksiz sürdürdüğü tespit edildi. Genel temizlik başta olmak üzere diğer kurallara uymadığı ortaya çıkan 4 kahvehane için de her birine idari para cezası kesildi. Denetimlerin kahvehanelerle sınırlı tutulmayıp tüm işyerlerini kapsayacak şekilde devam ettiğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, halk sağlığını ilgilendiren konularda asla taviz verilmeyeceğini söyledi.
KAHVEHANE VE ÇAY OCAKLARINA ZABITA DENETİMİ

28 İŞYERİNİ MERCEK ALTINA ALAN EKİPLER 4 İŞYERİNE CEZAİ İŞLEM UYGULADI

İlkadım Belediyesi, şehrin çeşitli mahallelerinde faaliyet gösteren kahvehane ve çay ocaklarını denetledi. İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı 8 kişiden oluşan 4 farklı denetim ekibi, kentin işlek yerleri başta olmak üzere çeşitli mahallelerde faaliyet gösteren kahvehaneleri kontrol etti. Ekipler, söz konusu kahvehane ve çay ocakları denetiminde, iş yeri açma ruhsatı, çalışanların sağlık karnesi, genel temizlik, bağlı bulundukları odadan alınmış fiyat listesinin görünür yere asılması, yangın tüpü, oyun malzemeleri, çay bardağı ve fincan gibi malzemelerin temizliğini kontrol etti. Denetimde, belirtilen kurallar çerçevesinde 24 işletmenin faaliyetini eksiksiz sürdürdüğü tespit edildi. Genel temizlik başta olmak üzere diğer kurallara uymadığı ortaya çıkan 4 kahvehane için de her birine idari para cezası kesildi. Denetimlerin kahvehanelerle sınırlı tutulmayıp tüm işyerlerini kapsayacak şekilde devam ettiğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, halk sağlığını ilgilendiren konularda asla taviz verilmeyeceğini söyledi.

Samsun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.