İBT WEB

KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Oğuz: "Ağustos’ta su akışının yeniden başlamasını bekliyoruz"

Genel 13.05.2020 - 18:15, Güncelleme: 30.10.2020 - 18:29 1596+ kez okundu.
 

KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Oğuz: "Ağustos’ta su akışının yeniden başlamasını bekliyoruz"

KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Türkiye-KKTC arasındaki su boru hattındaki arızanın Ağustos’a kadar tamir edileceğini belirtti. Türkiye’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) deniz altından su taşıyan boru hattında geçtiğimiz Ocak ayında arıza meydana gelmişti. Arızaya yönelik açıklama yapan KKTC Tarım Bakanı Dursun Oğuz, boru hattındaki arızanın giderilmesi kapsamında boru montajına Haziran ayı sonunda başlanacağını bildirdi. Ağustos ayında Geçitköy barajında su akışının yeniden başlamasını beklediklerini belirten Oğuz, gerekli olan 10 adet borunun imalatı için maliyetin 35 milyon TL olduğunu, montajının ise ek maliyet olduğunu söyledi. Bakan Oğuz ayrıca, Geçitköy barajında KKTC’ye Ağustos ayına kadar yetecek kadar su bulunduğunu aktardı.
KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Türkiye-KKTC arasındaki su boru hattındaki arızanın Ağustos’a kadar tamir edileceğini belirtti.
Türkiye’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) deniz altından su taşıyan boru hattında geçtiğimiz Ocak ayında arıza meydana gelmişti. Arızaya yönelik açıklama yapan KKTC Tarım Bakanı Dursun Oğuz, boru hattındaki arızanın giderilmesi kapsamında boru montajına Haziran ayı sonunda başlanacağını bildirdi. Ağustos ayında Geçitköy barajında su akışının yeniden başlamasını beklediklerini belirten Oğuz, gerekli olan 10 adet borunun imalatı için maliyetin 35 milyon TL olduğunu, montajının ise ek maliyet olduğunu söyledi.
Bakan Oğuz ayrıca, Geçitköy barajında KKTC’ye Ağustos ayına kadar yetecek kadar su bulunduğunu aktardı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.