İBT WEB

MAĞARACIK MAHALLESİ NDE DEV ALTYAPI PROJESİ BAŞLADI

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 07.04.2022 - 09:09, Güncelleme: 07.04.2022 - 09:09 1456+ kez okundu.
 

MAĞARACIK MAHALLESİ NDE DEV ALTYAPI PROJESİ BAŞLADI

MAĞARACIK MAHALLESİ NDE DEV ALTYAPI PROJESİ BAŞLADI

Altyapı yatırımlarında hız kesmeyen Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Samandağ Mağaracık İçmesuyu ve Kanalizasyon İnşaatı projesini hayata geçirerek çalışmalara başladı. Samandağ Mağaracık Mahallesi’nin atık su ve içme suyu altyapı ihtiyacını karşılamak için sözleşme bedeli 30 milyon 922 bin 292 TL olan projenin 3 Ocak 2022’de yer tesliminin yapıldığını açıklayan HATSU Genel Müdürlüğü, gayrisıhhi, sürekli arızalanıp su kayıplarına sebep olan şebekelerin yenilenmesi için 24.835 metre içme suyu şebekesi inşa edileceğini belirtti. Atık suları çevreye, doğaya ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde atık su arıtma tesisine tahliye etmek için 39.236 metre kanalizasyon hattı inşa edileceğini belirten HATSU, içme suyunun sağlıklı ortamda toplanması ve dağıtılması için 500 m3’lük içme suyu deposu yapılacağını açıkladı. Genel Müdürlük, “Temiz Çevre ve Sağlıklı Yaşam” anlayışı ile altyapı projesi üretim ve uygulama çalışmalarının süreceğinin altını çizdi.  
MAĞARACIK MAHALLESİ NDE DEV ALTYAPI PROJESİ BAŞLADI

Altyapı yatırımlarında hız kesmeyen Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Samandağ Mağaracık İçmesuyu ve Kanalizasyon İnşaatı projesini hayata geçirerek çalışmalara başladı. Samandağ Mağaracık Mahallesi’nin atık su ve içme suyu altyapı ihtiyacını karşılamak için sözleşme bedeli 30 milyon 922 bin 292 TL olan projenin 3 Ocak 2022’de yer tesliminin yapıldığını açıklayan HATSU Genel Müdürlüğü, gayrisıhhi, sürekli arızalanıp su kayıplarına sebep olan
şebekelerin yenilenmesi için 24.835 metre içme suyu şebekesi inşa edileceğini belirtti. Atık suları çevreye, doğaya ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde atık su arıtma tesisine tahliye etmek için 39.236 metre kanalizasyon hattı inşa edileceğini belirten HATSU, içme suyunun sağlıklı ortamda toplanması ve dağıtılması için 500 m3’lük içme suyu deposu yapılacağını açıkladı. Genel Müdürlük, “Temiz Çevre ve Sağlıklı Yaşam” anlayışı ile altyapı projesi üretim ve uygulama çalışmalarının süreceğinin altını çizdi.
 

Hatay HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.