İBT WEB

MASKİ den KDV Oranlarıyla İlgili Duyuru

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 16.02.2022 - 14:28, Güncelleme: 16.02.2022 - 14:28 1623+ kez okundu.
 

MASKİ den KDV Oranlarıyla İlgili Duyuru

MASKİ den KDV Oranlarıyla İlgili Duyuru

Cumhurbaşkanlığı kararı sonrasında Resmi Gazete’de yayınlanan su tüketim bedeli üzerindeki KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesi MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından da uygulanmaya başladı. Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı kararı ile su tüketim bedeli üzerindeki KDV oranlarının yüzde 1’e indirilmesi sebebiyle bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “13.02.2022 tarihinde 31749 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı “Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik yapılmasına Dair Karar”ın yürürlüğe konulmasına, 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 28’nci maddesi gereğince karar verilmiştir. Su tüketim bedelindeki KDV oranı Tüm Türkiye genelinde alınmış bir karar olup Kurumumuzca da uygulanmaktadır” denildi.  
MASKİ den KDV Oranlarıyla İlgili Duyuru


Cumhurbaşkanlığı kararı sonrasında Resmi Gazete’de yayınlanan su tüketim bedeli üzerindeki KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesi MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından da uygulanmaya başladı.
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı kararı ile su tüketim bedeli üzerindeki KDV oranlarının yüzde 1’e indirilmesi sebebiyle bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “13.02.2022 tarihinde 31749 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı “Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik yapılmasına Dair Karar”ın yürürlüğe konulmasına, 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 28’nci maddesi gereğince karar verilmiştir. Su tüketim bedelindeki KDV oranı Tüm Türkiye genelinde alınmış bir karar olup Kurumumuzca da uygulanmaktadır” denildi.
 

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.