İBT WEB

Munzur Üniversitesi bünyesinde MÜDAM kuruldu

06.10.2020 - 08:26, Güncelleme: 30.10.2020 - 18:30 2124+ kez okundu.
 

Munzur Üniversitesi bünyesinde MÜDAM kuruldu

Munzur Üniversitesi’nde Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (MÜDAM) kuruldu. Yükseköğretim Yürütme Kurulu ile Tarım ve Orman Bakanlığı Genel Müdürlüğü’nün onayı ile Munzur Üniversitesi bünyesinde Pertek İlçesi’ne (MÜDAM) kuruldu. Merkezin Kurucu Müdürlüğünü ise Dr. Öğretim Üyesi Tuba Parlak’ın yaptığı aktarıldı. Pertek İlçesi’nde kurulan merkeze ilgiyi bilgi veren Rektör Prof. Dr. Ubeyde İpek, “Merkez, üretim ve uygulama bölümlerinin yanı sıra yönetim bölümü olmak üzere toplam 2 alandan oluşmaktadır. Araştırmacıların çalışmalarını gerçekleştirebilmesi için tüm teknolojik imkanlar mevcut olup fare, sıçan ve tavşan türlerine ek olarak akvaryum balıkları için üretim, tedarik ve kullanım alanlarını kapsayan çalışma izinleri alındı. Ayrıca merkezde, deney hayvanı üretilen ve barındırılan tüm kapalı alanlarda dijital nem ve sıcaklık göstergeleri, otomatik ve programlanabilir havalandırma ile hava sıcaklığı düzenleme donanımı ile derecelendirilebilir aydınlatma sistemleri kuruldu” dedi. Merkezin bir çok araştırma projesine imkan sağlayacağını belirten İpek, “Üniversitemiz içinden ve dışından, etik kurul izni alınmış birçok araştırma projesinin hayata geçirilmesine imkan tanıyabilecek kapasitedeki MÜDAM, önümüzdeki süreçlerde gerçekleştirilmesi planlanan TÜBİTAK, BAP ve diğer tabanlı projelerde deneysel hayvan modeli çalışmalarına ev sahipliği yapabilecektir” diye konuştu.
Munzur Üniversitesi’nde Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (MÜDAM) kuruldu.
Yükseköğretim Yürütme Kurulu ile Tarım ve Orman Bakanlığı Genel Müdürlüğü’nün onayı ile Munzur Üniversitesi bünyesinde Pertek İlçesi’ne (MÜDAM) kuruldu. Merkezin Kurucu Müdürlüğünü ise Dr. Öğretim Üyesi Tuba Parlak’ın yaptığı aktarıldı.
Pertek İlçesi’nde kurulan merkeze ilgiyi bilgi veren Rektör Prof. Dr. Ubeyde İpek, “Merkez, üretim ve uygulama bölümlerinin yanı sıra yönetim bölümü olmak üzere toplam 2 alandan oluşmaktadır. Araştırmacıların çalışmalarını gerçekleştirebilmesi için tüm teknolojik imkanlar mevcut olup fare, sıçan ve tavşan türlerine ek olarak akvaryum balıkları için üretim, tedarik ve kullanım alanlarını kapsayan çalışma izinleri alındı. Ayrıca merkezde, deney hayvanı üretilen ve barındırılan tüm kapalı alanlarda dijital nem ve sıcaklık göstergeleri, otomatik ve programlanabilir havalandırma ile hava sıcaklığı düzenleme donanımı ile derecelendirilebilir aydınlatma sistemleri kuruldu” dedi.
Merkezin bir çok araştırma projesine imkan sağlayacağını belirten İpek, “Üniversitemiz içinden ve dışından, etik kurul izni alınmış birçok araştırma projesinin hayata geçirilmesine imkan tanıyabilecek kapasitedeki MÜDAM, önümüzdeki süreçlerde gerçekleştirilmesi planlanan TÜBİTAK, BAP ve diğer tabanlı projelerde deneysel hayvan modeli çalışmalarına ev sahipliği yapabilecektir” diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.