İBT WEB

Orman yangını gönüllülerine eğitim

Çevre (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.03.2022 - 08:57, Güncelleme: 16.03.2022 - 08:29 1836+ kez okundu.
 

Orman yangını gönüllülerine eğitim

Orman yangını gönüllülerine eğitim

Adana’da orman yangını gönüllülerine yönelik gerçekleştirilen eğitimler devam ediyor.Adana Orman İşletme Müdür Yardımcısı Sebahattin Babul tarafından yangın gönüllülerine verilen eğitimlerde temel orman yangını bilgisi, orman yangınlarının çıkış sebepleri, orman yangınlarına doğrudan ve dolaylı müdahale yöntemleri, ilk yardım, kişisel koruyucu donanım, iş güvenliği ve orman yangınlarında kullanılan araç, gereç ve ekipmanlar hakkında bilgiler aktarıldı.Bölge müdürlüğü merkezi ile birlikte Ceyhan, Karataş ve Sarıçam ilçelerinde de verilen eğitimlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.56 saat sürecek eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olanlara verilecek katılım sertifikaları ile “orman yangınlarıyla mücadele gönüllüsü" olmaya hak kazananlar orman yangınlarıyla mücadelede etkin görev alabilecek.
Orman yangını gönüllülerine eğitim
Adana’da orman yangını gönüllülerine yönelik gerçekleştirilen eğitimler devam ediyor.
Adana Orman İşletme Müdür Yardımcısı Sebahattin Babul tarafından yangın gönüllülerine verilen eğitimlerde temel orman yangını bilgisi, orman yangınlarının çıkış sebepleri, orman yangınlarına doğrudan ve dolaylı müdahale yöntemleri, ilk yardım, kişisel koruyucu donanım, iş güvenliği ve orman yangınlarında kullanılan araç, gereç ve ekipmanlar hakkında bilgiler aktarıldı.
Bölge müdürlüğü merkezi ile birlikte Ceyhan, Karataş ve Sarıçam ilçelerinde de verilen eğitimlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
56 saat sürecek eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olanlara verilecek katılım sertifikaları ile “orman yangınlarıyla mücadele gönüllüsü" olmaya hak kazananlar orman yangınlarıyla mücadelede etkin görev alabilecek.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.