İBT WEB

Ormanlık alanda kaybolan engelli şahsı kurtarma ekipleri buldu

02.10.2020 - 06:58, Güncelleme: 30.10.2020 - 18:30 1883+ kez okundu.
 

Ormanlık alanda kaybolan engelli şahsı kurtarma ekipleri buldu

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde babasıyla gittiği ormanlık alanda kaybolan engelli şahıs, AFAD ve jandarma ekiplerinin 2 saatlik araması sonucunda iz köpekleriyle bulundu. Kartepe Serinlik Mahallesi’nde ormanda kaybolan vatandaş, Kocaeli AFAD ve Jandarma ekiplerince yapılan arama sonucu bulundu. Edinilen bilgiye göre Serinlik Mahallesi’nde babasıyla birlikte ormanlık bölgede kestane toplamaya giden zihinsel engelli K.Ö.(34), bir süre sonra kayboldu. Uzun aramalar sonucu oğlunu bulamayan babanın ihbarı üzerine olay yerine Jandarma ve AFAD’dan ekipleri yönlendirildi. Kısa sürede olay yerine gelen jandarma ekipleri, saat 18.00 sıralarında arama çalışması başlattı. İz Yaklaşık 2 saat süren arama çalışmaları sonrasında, kayıp K.Ö., kaybolduğu noktadan 3 kilometre uzaklıkta iz köpekleri tarafından elinde kova ile ormanlık alanda bulundu. Kurtarma ekiplerinin aracına alınan ve sağlık durumunun iyi olduğu belirlenen K.Ö.’ye kavuşan babası ise büyük sevinçle oğluna sarıldı.
Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde babasıyla gittiği ormanlık alanda kaybolan engelli şahıs, AFAD ve jandarma ekiplerinin 2 saatlik araması sonucunda iz köpekleriyle bulundu.
Kartepe Serinlik Mahallesi’nde ormanda kaybolan vatandaş, Kocaeli AFAD ve Jandarma ekiplerince yapılan arama sonucu bulundu. Edinilen bilgiye göre Serinlik Mahallesi’nde babasıyla birlikte ormanlık bölgede kestane toplamaya giden zihinsel engelli K.Ö.(34), bir süre sonra kayboldu. Uzun aramalar sonucu oğlunu bulamayan babanın ihbarı üzerine olay yerine Jandarma ve AFAD’dan ekipleri yönlendirildi.
Kısa sürede olay yerine gelen jandarma ekipleri, saat 18.00 sıralarında arama çalışması başlattı. İz Yaklaşık 2 saat süren arama çalışmaları sonrasında, kayıp K.Ö., kaybolduğu noktadan 3 kilometre uzaklıkta iz köpekleri tarafından elinde kova ile ormanlık alanda bulundu. Kurtarma ekiplerinin aracına alınan ve sağlık durumunun iyi olduğu belirlenen K.Ö.’ye kavuşan babası ise büyük sevinçle oğluna sarıldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.