İBT WEB

Sabunhane Canbolat Bey Hanı restorasyonu sürüyor

17.08.2020 - 12:28, Güncelleme: 30.10.2020 - 18:29 2884+ kez okundu.
 

Sabunhane Canbolat Bey Hanı restorasyonu sürüyor

Kilis Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlandıktan sonra Gençlik merkezi olarak kullanılacak olan Canbolat Bey Hanının restorasyon çalışmaları sürüyor. Tekye Mahallesinda mülkiyeti Kilis Belediyesine ait olan Sabunhane Canbolat Bey Hanı’nda restorasyon çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor. Kilis Belediyesi tarafından restorasyonu yaptırılan Canbolat Bey hanın restorasyonu yapıldıktan sonra Gençlik Merkezi olarak kullanılacağı öğrenildi. 10 yıldır Kilis’te bulunan tarihi mekanların restorasyonları bir bir yapılarak, tarihe ışık tutacak eserler Kilis kültürüne kazandırılıyor. Tarihi eserlerin büyük bölümü hazırlanan projeler ile ayağa kaldırılıyor.
Kilis Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlandıktan sonra Gençlik merkezi olarak kullanılacak olan Canbolat Bey Hanının restorasyon çalışmaları sürüyor.
Tekye Mahallesinda mülkiyeti Kilis Belediyesine ait olan Sabunhane Canbolat Bey Hanı’nda restorasyon çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor. Kilis Belediyesi tarafından restorasyonu yaptırılan Canbolat Bey hanın restorasyonu yapıldıktan sonra Gençlik Merkezi olarak kullanılacağı öğrenildi.
10 yıldır Kilis’te bulunan tarihi mekanların restorasyonları bir bir yapılarak, tarihe ışık tutacak eserler Kilis kültürüne kazandırılıyor. Tarihi eserlerin büyük bölümü hazırlanan projeler ile ayağa kaldırılıyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.