İBT WEB

Tarımda arı bitki ilişkisi

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 10.03.2022 - 14:45, Güncelleme: 10.03.2022 - 14:45 1664+ kez okundu.
 

Tarımda arı bitki ilişkisi

Tarımda arı bitki ilişkisi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Ali Korkmaz, Bafra ilçesinde arı yetiştiricileri ile çiftçilere arı-bitki ilişkisi eğitimi verdi. Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Samsun Bafra Dönüşüm Kadın Kooperatifi işbirliğiyle arı ve bitki konulu eğitim düzenlendi. İlçe Tarım Müdürlüğündeki eğitim toplantısına arıcılar ile çiftçiler katıldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Ali Korkmaz tarafından verilen eğitimde arıların bitki gelişimine sağladığı katkılar anlatıldı. İnsan yaşamını etkileyen arıların, iklim ve çevre faktörlerine de olumlu hizmet verdiğini belirten Dr. Korkmaz, arıcılığın tarımsal ekonomi açısından önemine dikkat çekerek kentte yaygınlaşması gerektiğini kaydetti. Arıcılığın tarımın önemli dallarından biri olduğunu da söyleyerek, “Arıcılık alanında belirli bir araziye bağlı kalmadan üretim yapılabilmekte, istihdam olanağı sağlamakta. Tarımsal kalkınmada önemli bir paya sahip arıcılığa ve üretime gençlerimizi de teşvik etmeliyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçilerimizin tarımsal üretimde her zaman yanında olup destek vereceğiz” İfadelerini kulandı.  
Tarımda arı bitki ilişkisi


Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Ali Korkmaz, Bafra ilçesinde arı yetiştiricileri ile çiftçilere arı- bitki ilişkisi eğitimi verdi. Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Samsun Bafra Dönüşüm Kadın Kooperatifi işbirliğiyle arı ve bitki konulu eğitim düzenlendi. İlçe Tarım Müdürlüğündeki eğitim toplantısına arıcılar ile çiftçiler katıldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Ali Korkmaz tarafından verilen eğitimde arıların bitki gelişimine sağladığı katkılar anlatıldı. İnsan yaşamını etkileyen arıların, iklim ve çevre faktörlerine de olumlu hizmet verdiğini belirten Dr. Korkmaz, arıcılığın tarımsal ekonomi açısından önemine dikkat çekerek kentte yaygınlaşması gerektiğini kaydetti. Arıcılığın tarımın önemli dallarından biri olduğunu da söyleyerek, “Arıcılık alanında belirli bir araziye bağlı kalmadan üretim yapılabilmekte, istihdam olanağı sağlamakta. Tarımsal kalkınmada önemli bir paya sahip arıcılığa ve üretime gençlerimizi de teşvik etmeliyiz. Büyükşehir
Belediyesi olarak çiftçilerimizin tarımsal üretimde her zaman yanında olup destek vereceğiz” İfadelerini kulandı.
 

Samsun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.