İBT WEB

TARSUS KÜLTÜR SANAT SOKAĞININ TADİLATINA SABOTAJ

Genel (ÇH) - Çamlıyayla Haber | 05.05.2021 - 12:52, Güncelleme: 05.05.2021 - 12:52 2958+ kez okundu.
 

TARSUS KÜLTÜR SANAT SOKAĞININ TADİLATINA SABOTAJ

TARSUS KÜLTÜR SANAT SOKAĞININ TADİLATINA SABOTAJ

 Tarsus’ta Şehir stadı ile  Kültür Parkı arasındaki yol yıllar önce  kargılıklardan temizlenip asfaltlanmış ve ışıklandırılarak herkesin gece bile rahatça geçebileceği hale getirilmişti. Sonra Burhanettin Kocamaz döneminde bu sokağa Kültür ve Sanat sokağı adı verildi. Sağlı sollu duvarlar boyanıp Tarsus’a özgü  tarihi değerler, önemli insanların resimleri çizildi. Sanat sokağı duvarlarının üzeri yağmurluk yapılarak örtüldü. İnsanlar burada kermesler fuarlar düzenledi. Bir ara Tarsus yarı maratonu bile bu sokaktan start aldı. Sonraki yıllar atıl kaldı. Kendini bilmezler bu sokaktaki resimleri karaladı, üzerlerine yazılar yazdı. Son 3-4 yıldır duvarları çatladı, resimlerin boyaları döküldü, duvarların sıvaları döküldü. Harap oldu. Basın olarak bizler buranın elden geçirilmesi için çok azılar yazdık. En onunda  Vahap Seçer başkanlığındaki Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Kültür ve Sanat Sokağına güzel ir proje yaptırdı. Bunun ilk etabı olarak duvarların sıvaları yeniden yapıldı. Badanadan geçirildi. Ama badana yapılmasının üzerinden 1-2 gün geçtiğinde bir gece yarısı bazı kendini bilmezler gelip duvarlara yazılar yazdılar. Bu içimizi acıttı. MEDYAD Başkanı Okan Çalışkan o tahribatı görünce “ bir terörizm heveskârlığıdır.” diyerek  bunu yapanları kınadı. Okan Çalışkan sözlerine devamla “Aylar önce resimli sokağın içler acısı halini gündeme almıştım. Mersin Büyükşehir Belediyesi konuya anında el atarak düzenleme ve proje çalışmasına geçen hafta başlatmıştı Ama gelin görün daha başında gaspçı ve anarşist hevesli kendini bilmez kişiler bu çalışmaya karakterlerini imza atmıştır. Yazık milletin parası ile yapılan bu yere bunları yapmak vatandaşlığınıza insanlığınıza yakışmaz.” dedi.
TARSUS KÜLTÜR SANAT SOKAĞININ TADİLATINA SABOTAJ

 Tarsus’ta Şehir stadı ile  Kültür Parkı arasındaki yol yıllar önce  kargılıklardan temizlenip asfaltlanmış ve ışıklandırılarak herkesin gece bile rahatça geçebileceği hale getirilmişti. Sonra Burhanettin Kocamaz döneminde bu sokağa Kültür ve Sanat sokağı adı verildi. Sağlı sollu duvarlar boyanıp Tarsus’a özgü  tarihi değerler, önemli insanların resimleri çizildi. Sanat sokağı duvarlarının üzeri yağmurluk yapılarak örtüldü. İnsanlar burada kermesler fuarlar düzenledi. Bir ara Tarsus yarı maratonu bile bu sokaktan start aldı.

Sonraki yıllar atıl kaldı. Kendini bilmezler bu sokaktaki resimleri karaladı, üzerlerine yazılar yazdı.

Son 3-4 yıldır duvarları çatladı, resimlerin boyaları döküldü, duvarların sıvaları döküldü. Harap oldu. Basın olarak bizler buranın elden geçirilmesi için çok azılar yazdık. En onunda  Vahap Seçer başkanlığındaki Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Kültür ve Sanat Sokağına güzel ir proje yaptırdı. Bunun ilk etabı olarak duvarların sıvaları yeniden yapıldı. Badanadan geçirildi.

Ama badana yapılmasının üzerinden 1-2 gün geçtiğinde bir gece yarısı bazı kendini bilmezler gelip duvarlara yazılar yazdılar.

Bu içimizi acıttı.

MEDYAD Başkanı Okan Çalışkan o tahribatı görünce “ bir terörizm heveskârlığıdır.” diyerek  bunu yapanları kınadı.

Okan Çalışkan sözlerine devamla “Aylar önce resimli sokağın içler acısı halini gündeme almıştım.

Mersin Büyükşehir Belediyesi konuya anında el atarak düzenleme ve proje çalışmasına geçen hafta başlatmıştı

Ama gelin görün daha başında gaspçı ve anarşist hevesli kendini bilmez kişiler bu çalışmaya karakterlerini imza atmıştır.

Yazık milletin parası ile yapılan bu yere bunları yapmak vatandaşlığınıza insanlığınıza yakışmaz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.