İBT WEB

Tokat, mermer rezervi ile Türkiye’de 5. sırada

16.09.2020 - 06:42, Güncelleme: 30.10.2020 - 18:29 4422+ kez okundu.
 

Tokat, mermer rezervi ile Türkiye’de 5. sırada

Tokat 5 milyar 162 milyon metreküp doğal taş rezervi ile Türkiye’de ilk 5’te yer alıyor. Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, mermer yatakları açısından zengin rezervlere sahip olan Tokat’ın Zile ilçesi Derebaşı ve Kenvansaray bölgeleri ile Turhal’ın ilçesi Hasanlı bölgesinde bulunan mermer ocaklarda inceleme bulunarak yetkililerden bilgiler aldı. Tokat mermeri önemli bir marka olduğunu ifade eden Vali Balcı, “Dünya mermer rezervinin yaklaşık yüzde 40’lık kısmı Türkiye’de. Tokat sahip olduğu 5 milyar 162 milyon metreküp doğal taş rezervi ile Türkiye’de ilk 5’te” dedi. Mermerin büyük bir kısmı ihraç ediliyor Vali Balcı, Tokat’ta zengin bir mermer rezervinin bulunmasından ve işletmelerin büyük bir kısmının ihracata dayalı üretim yapmalarından büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, “Ekonomiye, üretime ve istihdama katkı sağlayan madenciliğe ve yatırımcıya desteğimiz tam ”diye konuştu.
Tokat 5 milyar 162 milyon metreküp doğal taş rezervi ile Türkiye’de ilk 5’te yer alıyor.
Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, mermer yatakları açısından zengin rezervlere sahip olan Tokat’ın Zile ilçesi Derebaşı ve Kenvansaray bölgeleri ile Turhal’ın ilçesi Hasanlı bölgesinde bulunan mermer ocaklarda inceleme bulunarak yetkililerden bilgiler aldı. Tokat mermeri önemli bir marka olduğunu ifade eden Vali Balcı, “Dünya mermer rezervinin yaklaşık yüzde 40’lık kısmı Türkiye’de. Tokat sahip olduğu 5 milyar 162 milyon metreküp doğal taş rezervi ile Türkiye’de ilk 5’te” dedi.

Mermerin büyük bir kısmı ihraç ediliyor
Vali Balcı, Tokat’ta zengin bir mermer rezervinin bulunmasından ve işletmelerin büyük bir kısmının ihracata dayalı üretim yapmalarından büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, “Ekonomiye, üretime ve istihdama katkı sağlayan madenciliğe ve yatırımcıya desteğimiz tam ”diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.