İBT WEB

TOROSLAR IN ENGELSİZ TARIM BAHÇESİ İLE ENGELLER AŞILIYOR

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 02.12.2021 - 20:26, Güncelleme: 02.12.2021 - 20:26 1347+ kez okundu.
 

TOROSLAR IN ENGELSİZ TARIM BAHÇESİ İLE ENGELLER AŞILIYOR

TOROSLAR IN ENGELSİZ TARIM BAHÇESİ İLE ENGELLER AŞILIYOR

Toroslar Belediyesi, Engelliler Akademisi’nde oluşturduğu “Engelsiz Tarım Bahçesi” ile üreterek engelleri aşmanın en güzel örneğini sergiliyor. Akademide eğitim gören özel gereksinimli bireyler, mevsimin ilk fidelerini ekmenin ve toprakla buluşturdukları mahsullerine can suyunu vermenin mutluluğunu yaşadı. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, özel gereksinimli bireyler için her alanda projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Engelli bireylerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerinin yanı sıra yetenek ve becerilerini ortaya çıkaran Toroslar Belediyesi’nin Engelliler Akademisi’nde oluşturulan ‘Engelsiz Tarım Bahçesi’ de bu çalışmalardan bir tanesi. Belediye, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Akademide bir etkinlik düzenledi. “Engelleri birlikte aşalım” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte engelli bireyler, Engelsiz Tarım Bahçesi’ne mevsimin ilk fidelerini ekti. Toprakla buluşturdukları fidelere ilk can suyunu da veren özel gereksinimli çocuklar ve gençler, üretmenin ve başarmanın mutluluğunu yaşadı. Başkan Yılmaz: "Engellerin Farkındayız" Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, sevgi ve dayanışma ile engelsiz bir yaşamı hep birlikte inşa ettiklerini söyleyerek; “Bize düşen engelli bireylerimizin hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına imkan sağlamak ve onların hayallerine dokunmaktır” dedi. Başkan Yılmaz; "Engelli bireylerimizin desteklenmeleri halinde neleri başarabildiklerini hep birlikte görüyoruz. Onların mutlu bireyler olarak hayata sarılmalarından dolayı bizler de büyük mutluluk duyuyoruz. Sadece fiziksel değil, duygusal engelleri de ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bu bilinçle sporda, bilimde, kültürel ve sosyal alanda ortaya koydukları ulusal ve uluslararası başarılarıyla gurur duyduğumuz engellilerimizin her zaman yanlarındayız. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün toplumsal duyarlılığı güçlendirmesi umuduyla tüm engellilerimize sağlıklı, mutlu ve engelsiz bir yaşam diliyor, onların fedakar ailelerine de sevgi ve saygılarımı sunuyorum ” diye konuştu.  
TOROSLAR IN ENGELSİZ TARIM BAHÇESİ İLE ENGELLER AŞILIYOR

Toroslar Belediyesi, Engelliler Akademisi’nde oluşturduğu “Engelsiz Tarım Bahçesi” ile üreterek engelleri aşmanın en güzel örneğini sergiliyor.

Akademide eğitim gören özel gereksinimli bireyler, mevsimin ilk fidelerini ekmenin ve toprakla buluşturdukları mahsullerine can suyunu vermenin mutluluğunu yaşadı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, özel gereksinimli bireyler için her alanda projelerini hayata geçirmeye devam ediyor.

Engelli bireylerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerinin yanı sıra yetenek ve becerilerini ortaya çıkaran Toroslar Belediyesi’nin Engelliler Akademisi’nde oluşturulan ‘Engelsiz Tarım Bahçesi’ de bu çalışmalardan bir tanesi.

Belediye, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Akademide bir etkinlik düzenledi.

“Engelleri birlikte aşalım” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte engelli bireyler, Engelsiz Tarım Bahçesi’ne mevsimin ilk fidelerini ekti. Toprakla buluşturdukları fidelere ilk can suyunu da veren özel gereksinimli çocuklar ve gençler, üretmenin ve başarmanın mutluluğunu yaşadı.

Başkan Yılmaz: "Engellerin Farkındayız"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, sevgi ve dayanışma ile engelsiz bir yaşamı hep birlikte inşa ettiklerini söyleyerek; “Bize düşen engelli bireylerimizin hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına imkan sağlamak ve onların hayallerine dokunmaktır” dedi.

Başkan Yılmaz; "Engelli bireylerimizin desteklenmeleri halinde neleri başarabildiklerini hep birlikte görüyoruz. Onların mutlu bireyler olarak hayata sarılmalarından dolayı bizler de büyük mutluluk duyuyoruz. Sadece fiziksel değil, duygusal engelleri de ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bu bilinçle sporda, bilimde, kültürel ve sosyal alanda ortaya koydukları ulusal ve uluslararası başarılarıyla gurur duyduğumuz engellilerimizin her zaman yanlarındayız. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün toplumsal duyarlılığı güçlendirmesi umuduyla tüm engellilerimize sağlıklı, mutlu ve engelsiz bir yaşam diliyor, onların fedakar ailelerine de sevgi ve saygılarımı sunuyorum ” diye konuştu.

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.