İBT WEB

Türkiye’de doku ve organ naklinin öncülerinden Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu vefat etti

24.09.2020 - 07:32, Güncelleme: 30.10.2020 - 18:29 4362+ kez okundu.
 

Türkiye’de doku ve organ naklinin öncülerinden Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu vefat etti

Türkiye’de ilk organ ve doku naklinin öncülerinden Akdeniz Üniversitesi (AÜ) kurucu rektörü Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu, 82 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu, 31 Kasım 1991’de AÜ’de organ nakli bölümünü kurmuş ve ilk organ naklini gerçekleştirmişti. Akdeniz Üniversitesinde adını taşıyan Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü bulunan, Karpuzoğlu, bir süredir kanser tedavisi gördüğü aynı hastanede 82 yaşında hayatını kaybetti.
Türkiye’de ilk organ ve doku naklinin öncülerinden Akdeniz Üniversitesi (AÜ) kurucu rektörü Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu, 82 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu, 31 Kasım 1991’de AÜ’de organ nakli bölümünü kurmuş ve ilk organ naklini gerçekleştirmişti. Akdeniz Üniversitesinde adını taşıyan Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü bulunan, Karpuzoğlu, bir süredir kanser tedavisi gördüğü aynı hastanede 82 yaşında hayatını kaybetti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.