İBT WEB

VEDAŞ ekipleri onarım için gittikleri bölgede tipiye yakalandı

Çevre (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.12.2022 - 09:48, Güncelleme: 14.12.2022 - 09:26 4037+ kez okundu.
 

VEDAŞ ekipleri onarım için gittikleri bölgede tipiye yakalandı

VEDAŞ ekipleri onarım için gittikleri bölgede tipiye yakalandı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde görev yapan Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) ekipleri, İran sınırında bulunan Esendere beldesinin yüksek rakımlı bölgelerinde yoğun tipiye yakalanarak mahsur kaldı.Esendere beldesinin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı, ulaşımı olduğu kadar elektrik hatlarını da olumsuz etkiliyor. İran sınırındaki yüksek rakımlı bölgelerde enerji nakil hattında meydana gelen arızayı gidermeye giden VEDAŞ ekipleri, fırtına ve tipiye yakalandı. Zorlu hava koşullarına rağmen pes etmeyen arza ekipleri, kendi imkanlarıyla saatler sonrası mahsur kaldıkları yerden çıktı. Ekipler tüm zorluklara rağmen arızayı gidererek bölgeye yeniden enerji verilmesini sağladı.
VEDAŞ ekipleri onarım için gittikleri bölgede tipiye yakalandı
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde görev yapan Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) ekipleri, İran sınırında bulunan Esendere beldesinin yüksek rakımlı bölgelerinde yoğun tipiye yakalanarak mahsur kaldı.
Esendere beldesinin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı, ulaşımı olduğu kadar elektrik hatlarını da olumsuz etkiliyor. İran sınırındaki yüksek rakımlı bölgelerde enerji nakil hattında meydana gelen arızayı gidermeye giden VEDAŞ ekipleri, fırtına ve tipiye yakalandı. Zorlu hava koşullarına rağmen pes etmeyen arza ekipleri, kendi imkanlarıyla saatler sonrası mahsur kaldıkları yerden çıktı. Ekipler tüm zorluklara rağmen arızayı gidererek bölgeye yeniden enerji verilmesini sağladı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.