İBT WEB

YAYLADAĞI’NDA ALTYAPI YATIRIMLARINDAKİ KALİTE HATSU İLE YÜKSELDİ

Genel 16.02.2021 - 13:27, Güncelleme: 16.02.2021 - 13:27 3119+ kez okundu.
 

YAYLADAĞI’NDA ALTYAPI YATIRIMLARINDAKİ KALİTE HATSU İLE YÜKSELDİ

YAYLADAĞI’NDA ALTYAPI YATIRIMLARINDAKİ KALİTE HATSU İLE YÜKSELDİ

YAYLADAĞI’NDA ALTYAPI YATIRIMLARINDAKİ KALİTE HATSU İLE YÜKSELDİ   Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU),yayımladığı açıklama ile temiz çevre, sağlıklı yaşam ve modern kent için diğer ilçelerde olduğu gibi Yayladağı’nda da önemli projelere imza atıldığını belirtti.   Yayımladığı açıklamada Hatay’ın 15 ilçesindetemiz, sağlıklı ve kesintisiz içme suyu iletmek; çevreye ve doğaya zarar vermeden atık suların bertaraf edilmesi adına altyapı yatırımlarının sürdüğüne vurgu yapan HATSU,içme ile kullanma suyunun sağlığa uygun, hijyenik şekilde iletilmesi adına Yayladağı ilçesine 77 bin 642 metre içme suyu çalışması gerçekleştirildiğini aktardı.   KAYIP VE KAÇAKLAR AZALDI   HATSU, Yayladağı ilçesinde 2014 öncesindeki içme suyu altyapısı karmaşıklığını, su kayıp ve kaçakları ortadan kaldırmak adına Yayladağı İçme Suyu Şebeke İnşaatı, Yayladağı Değirmendere ve Yayladağı Ziyaret Dağı Hava Radar İçme Suyu İsale Hattı İnşaatı projelerini hayata geçirdiklerini aktardı.   İçme suyunu uygun kalitede, güçlü ve yeterli şekilde dağıtımının sağlanması adına da 3 adet içme suyu servis deposu, 3 adet terfi merkezi ve 19 adet sondaj kuyusu çalışması gerçekleştirdiklerini açıklayan HATSU, yapılan yatırımların Yayladağı’nın içme suyu kalitesinin iyileşmesinde, su kayıp ve kaçakların azalmasında önemli rol oynadığını vurguladı.   DENİZGÖREN HATSU SAYESİNDE GÜLDÜ   Hatay’ın en uç noktasında bulunan Yayladağı Denizgören Mahallesi’nin de HATSU ile temiz suya kavuştuğuna dikkat çeken HATSU,1700 metre içme suyu şebekesi, 2 yangın hidrantı, 1 adet toplama deposu, 1 adet terfi merkezi, 1 adet kaptaj ve 1 adet depo onarımı gerçekleştirilerek su sistemlerinin modernleştirildiğini aktardı.   Atık suların doğaya, çevreye ve yaşam alanlarına zarar vermeden toplanması ve bertaraf edilmesi adına 14 km atık su hattı çalışması yapıldığını aktaran HATSU, Yayladağı ilçesinin altyapı yatırımlarındakietkinlik, koordinasyon ve kalitenin 2014’ten bu yana yüksek bir seviyeye ulaştığına dikkat çekti.   TARIM TOPRAKLARI ATIK SULARDAN KORUNUYOR   Tarımsal üretimde Yayladağı’nın önemli bir paya sahip olduğuna dikkat çeken HATSU, tarıma elverişli toprağın, göl ve akarsu kalitesinin atık sulardan korunması, etkilenmemesi adına proje çalışmalarının sürdüğünün altını çizerek, MADAD kapsamında yer alan Yayladağı merkez (Çamaltı, Kurtuluş, Tutlubahçe) mahalleleri kanalizasyon şebekesi ve Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı işinin ihalesi 09.09.2020 tarihinde yapılmış olup değerlendirme aşamasında olduğunu açıkladı.   HATSU ayrıca, projesi tamamlanmış ve finansman teminiyle birlikte hayata geçecek olan projeleri şu şekilde sıraladı: “Çakı Mahallesi, Bozlu Mahallesi Kanalizasyon projesi; Şenköy Doktorlar Sitesi İsale Hattı, Sebenoba Terfi Hattı Projesi, Dağdüzü Terfi Hattı Projesi, Ceylandere, Gürışık, Kızılgöl, Dağdüzü Mahallesi Şebeke Projesi.”
YAYLADAĞI’NDA ALTYAPI YATIRIMLARINDAKİ KALİTE HATSU İLE YÜKSELDİ

YAYLADAĞI’NDA ALTYAPI YATIRIMLARINDAKİ KALİTE HATSU İLE YÜKSELDİ

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU),yayımladığı açıklama ile temiz çevre, sağlıklı yaşam ve modern kent için diğer ilçelerde olduğu gibi Yayladağı’nda da önemli projelere imza atıldığını belirtti.

 

Yayımladığı açıklamada Hatay’ın 15 ilçesindetemiz, sağlıklı ve kesintisiz içme suyu iletmek; çevreye ve doğaya zarar vermeden atık suların bertaraf edilmesi adına altyapı yatırımlarının sürdüğüne vurgu yapan HATSU,içme ile kullanma suyunun sağlığa uygun, hijyenik şekilde iletilmesi adına Yayladağı ilçesine 77 bin 642 metre içme suyu çalışması gerçekleştirildiğini aktardı.

 

KAYIP VE KAÇAKLAR AZALDI

 

HATSU, Yayladağı ilçesinde 2014 öncesindeki içme suyu altyapısı karmaşıklığını, su kayıp ve kaçakları ortadan kaldırmak adına Yayladağı İçme Suyu Şebeke İnşaatı, Yayladağı Değirmendere ve Yayladağı Ziyaret Dağı Hava Radar İçme Suyu İsale Hattı İnşaatı projelerini hayata geçirdiklerini aktardı.

 

İçme suyunu uygun kalitede, güçlü ve yeterli şekilde dağıtımının sağlanması adına da 3 adet içme suyu servis deposu, 3 adet terfi merkezi ve 19 adet sondaj kuyusu çalışması gerçekleştirdiklerini açıklayan HATSU, yapılan yatırımların Yayladağı’nın içme suyu kalitesinin iyileşmesinde, su kayıp ve kaçakların azalmasında önemli rol oynadığını vurguladı.

 

DENİZGÖREN HATSU SAYESİNDE GÜLDÜ

 

Hatay’ın en uç noktasında bulunan Yayladağı Denizgören Mahallesi’nin de HATSU ile temiz suya kavuştuğuna dikkat çeken HATSU,1700 metre içme suyu şebekesi, 2 yangın hidrantı, 1 adet toplama deposu, 1 adet terfi merkezi, 1 adet kaptaj ve 1 adet depo onarımı gerçekleştirilerek su sistemlerinin modernleştirildiğini aktardı.

 

Atık suların doğaya, çevreye ve yaşam alanlarına zarar vermeden toplanması ve bertaraf edilmesi adına 14 km atık su hattı çalışması yapıldığını aktaran HATSU, Yayladağı ilçesinin altyapı yatırımlarındakietkinlik, koordinasyon ve kalitenin 2014’ten bu yana yüksek bir seviyeye ulaştığına dikkat çekti.

 

TARIM TOPRAKLARI ATIK SULARDAN KORUNUYOR

 

Tarımsal üretimde Yayladağı’nın önemli bir paya sahip olduğuna dikkat çeken HATSU, tarıma elverişli toprağın, göl ve akarsu kalitesinin atık sulardan korunması, etkilenmemesi adına proje çalışmalarının sürdüğünün altını çizerek, MADAD kapsamında yer alan Yayladağı merkez (Çamaltı, Kurtuluş, Tutlubahçe) mahalleleri kanalizasyon şebekesi ve Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı işinin ihalesi 09.09.2020 tarihinde yapılmış olup değerlendirme aşamasında olduğunu açıkladı.

 

HATSU ayrıca, projesi tamamlanmış ve finansman teminiyle birlikte hayata geçecek olan projeleri şu şekilde sıraladı: “Çakı Mahallesi, Bozlu Mahallesi Kanalizasyon projesi; Şenköy Doktorlar Sitesi İsale Hattı,

Sebenoba Terfi Hattı Projesi, Dağdüzü Terfi Hattı Projesi, Ceylandere, Gürışık, Kızılgöl, Dağdüzü Mahallesi Şebeke Projesi.”

Hatay HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.