İBT WEB

YENİLENEBİLİR ENERJİ İLE GELECEK DAHA PARLAK

Genel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.02.2021 - 12:11, Güncelleme: 24.02.2021 - 12:15 2512+ kez okundu.
 

YENİLENEBİLİR ENERJİ İLE GELECEK DAHA PARLAK

Gelecek nesillerin daha yaşanabilir bir dünyaya kavuşması için

  Gelecek nesillerin daha yaşanabilir bir dünyaya kavuşması için 2005 yılında Türkiye’de altyapısı oluşturulan yenilenebilir enerji sektörü, Taylan Karamanlı’nın fark yaratacak projeleriyle yeni bir boyut kazanacak. Doğadaki kaynaklardan elde edilen ve doğa tarafından daimî olarak takviye edilebilme potansiyeline sahip olarak tanımlanan yenilenebilir enerji, dünyanın geleceğini oluşturuyor. Yenilenebilir enerji kaynakları, asla tükenmeyecek varlığı, çevreye verdiği minimum zarar ve maliyetinin fosil yakıtlara oranla daha az olmasıyla önem kazanmaya başlıyor.  *Dünyada üretilen enerjinin %22'si yenilenebilir iken Türkiye'de bu oran %29'a ulaştığını gözlemlenen bugünlerde Orta Asya’nın en büyük güneş enerjisi santraline imza atan Karamanlı, üretmenin ve harcamanın toplumların kendi elinde olmasının önemi üzerinde duruyor.   Yıllardır yurt dışında birçok başarıya imza atan, öngörülebilir riskleri alan ve finansal analiz bilgisini her zaman girişim hayatında doğru kullanan Finans Uzmanı Taylan Karamanlı, yenilenebilir enerjinin, geleceğin elektrik enerjisi üretimi için oldukça önemli bir potansiyel teşkil ettiğini ve yaptığı işin öneminin pandemiyle birlikte daha da iyi anlaşıldığını vurguluyor. Yenilenebilir enerji ile ilgili 2015 yılında çalışmalara başlayan Taylan Karamanlı, çevreye verilen zararları minimum seviyeye indiren sürdürülebilir enerji kaynaklarını değerlendirme konusunda yeni bir dünya yaratmaya hazırlanıyor. 2020 içerisinde yeni yatırımların tamamına yakınının yenilenebilir enerji kaynaklı olduğunu belirten Karamanlı, enerji kaynaklarını tehlikeye atmadan ihtiyaç duyulan enerjiyi üretmek amaçlı, farklı sistemler ve yöntemler olduğunu açıklıyor.  *Kaynak: https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Türkiye%27de_yenilenebilir_enerji   Taylan Karamanlı Taylan Karamanli was born in 1968 in Istanbul, Turkey. He studied business management, specializing in marketing at Boğaziçi University. He managed multinational companies operating in the USA, Turkey and Europe. In 2011, he moved to Nur-Sultan, Kazakhstan and founded the company to build solar parks in Kazakhstan and across Central Asia. During the development of the solar power plant in Kazakhstan, he structured VTK Global in Switzerland to reach out to different projects all over the world. Mr. Karamanli is frequently invited as a guest speaker to events organized by governments and international banks. “We wish to be a company delivering products and solutions just like we would be providing for our very own family. We strongly believe that when we work with passion, we will bring joy, health and prosperity our business”.
Gelecek nesillerin daha yaşanabilir bir dünyaya kavuşması için

 

Gelecek nesillerin daha yaşanabilir bir dünyaya kavuşması için

2005 yılında Türkiye’de altyapısı oluşturulan yenilenebilir enerji sektörü, Taylan Karamanlı’nın fark yaratacak projeleriyle yeni bir boyut kazanacak.

Doğadaki kaynaklardan elde edilen ve doğa tarafından daimî olarak takviye edilebilme potansiyeline sahip olarak tanımlanan yenilenebilir enerji, dünyanın geleceğini oluşturuyor. Yenilenebilir enerji kaynakları, asla tükenmeyecek varlığı, çevreye verdiği minimum zarar ve maliyetinin fosil yakıtlara oranla daha az olmasıyla önem kazanmaya başlıyor. 

*Dünyada üretilen enerjinin %22'si yenilenebilir iken Türkiye'de bu oran %29'a ulaştığını gözlemlenen bugünlerde Orta Asya’nın en büyük güneş enerjisi santraline imza atan Karamanlı, üretmenin ve harcamanın toplumların kendi elinde olmasının önemi üzerinde duruyor.

 

Yıllardır yurt dışında birçok başarıya imza atan, öngörülebilir riskleri alan ve finansal analiz bilgisini her zaman girişim hayatında doğru kullanan Finans Uzmanı Taylan Karamanlı, yenilenebilir enerjinin, geleceğin elektrik enerjisi üretimi için oldukça önemli bir potansiyel teşkil ettiğini ve yaptığı işin öneminin pandemiyle birlikte daha da iyi anlaşıldığını vurguluyor.

Yenilenebilir enerji ile ilgili 2015 yılında çalışmalara başlayan Taylan Karamanlı, çevreye verilen zararları minimum seviyeye indiren sürdürülebilir enerji kaynaklarını değerlendirme konusunda yeni bir dünya yaratmaya hazırlanıyor.

2020 içerisinde yeni yatırımların tamamına yakınının yenilenebilir enerji kaynaklı olduğunu belirten Karamanlı, enerji kaynaklarını tehlikeye atmadan ihtiyaç duyulan enerjiyi üretmek amaçlı, farklı sistemler ve yöntemler olduğunu açıklıyor. 

*Kaynak: https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Türkiye%27de_yenilenebilir_enerji

 

Taylan Karamanlı

Taylan Karamanli was born in 1968 in Istanbul, Turkey. He studied business management, specializing in marketing at Boğaziçi University. He managed multinational companies operating in the USA, Turkey and Europe. In 2011, he moved to Nur-Sultan, Kazakhstan and founded the company to build solar parks in Kazakhstan and across Central Asia. During the development of the solar power plant in Kazakhstan, he structured VTK Global in Switzerland to reach out to different projects all over the world. Mr. Karamanli is frequently invited as a guest speaker to events organized by governments and international banks.

“We wish to be a company delivering products and solutions just like we would be providing for our very own family. We strongly believe that when we work with passion, we will bring joy, health and prosperity our business”.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve blokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.