İBT WEB

Refik Eryılmaz

Refik Eryılmaz

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz; 10 Mayıs 1964'te Hatay Samandağ'da doğdu. İlkokul, Ortaokul ve Lise eğitimini Samandağ’da tamamladı. 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1998 yılından itibaren Hatay'da serbest avukatlık yaptı. Gençlik yıllarından itibaren siyasette aktif rol oynayan Eryılmaz 24. Dönem Hatay milletvekili olarak görev yaptı. 2011 yılında Samandağ’da kurulan Kalem Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (KALEM-DER)’nin kurucu üyesidir. Yurt içi ve yurt dışında birçok konferans ve söyleşide konuşmacı olarak yer aldı. TBMM İnsan Hakları Komisyonu ve Dış İlişkiler Komisyonunda üye olarak görev yapan Eryılmaz, 2 Dönem CHP Disiplin Kurulunda görev yaptı.
31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden Samandağ Belediye Başkan adayı olan Eryılmaz, %63’lük oyla Samandağ Belediye Başkanlığına seçildi. Çok iyi düzeyde Arapça, orta düzeyde İngilizce bilen Eryılmaz, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Okuyucu Yorumları (0)
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.